Toidufilmide festival 2019: MICHELINI TÄRNID – LUGUSID KÖÖGIST

“Michelin Stars – Tales from the Kitchen” on terviklik ja elegantne meditatsioon loovusest, ärist, täiuslikkuse kunstist ja sellest, mis toimub tippkokkade peades, nende köökides ja restoranides. Olustik läbi nende endi silmade ja ka läbi kriitikute ning restoranikülastajate omade.

See täiuslikult vormindatud dokumentaalfilm avab senisest veelgi paremini, mis toimub kulisside taga. Kuidas väljastatakse maailmakuulsaid Michelini tärne ning kuidas selle valdkonna esindajad väsimatult tööd teevad, et tiitel saavutada ja saadu säilitada.

Võhiku jaoks võib kogu see maailm tunduda lihtne. Aga mis on tegelikult kõige sellega kaasnev, mis on ihaldatud tärninduse nõuded ning kui vastuolulised need on? Sellele kõigele vastab see erakordne dokumentaalfilm, mis tantsiskleb restoranitööstuse maitsenäsadel varjutamata selle pahupoolt.

„Need on lood kulinaarse maailma templitest, kus kaevume nii erakordsustesse kui ka vigadesse, mida Michelini teejuht paljastab sel gastronoomia kuldajastul,“ võtab dokumentaalfilmi olemuse kokku kaasprodutsent Kristian Brask Thomsen.

„Michelin Stars – lugusid köögist“ on erakordne maiuspala nii restoranikülastajatele kui ka kulinaarse maailma enda jaoks esikohale seadnutele.

Filmis saavad sõna:
Guy Savoy, restoran Guy Savoy ***, Pariis

Alain Ducasse, restoran Alain Ducasse au Plaza Athénée ***, Pariis

Andoni Luis Aduriz, restoran Mugaritz **, Gipuzkoa

Victor Arguinzoniz, restoran Asador Extebarri *, Atxondo

René Redzepi, restoran Noma **, Kopenhaagen

Rasmus Kofoed, restoran Geranium ***, Kopenhaagen

Esben Holmboe Bang, restoran Maaemo ***, Oslo

Mark Ladner, restoran Del Posto *, New York

Alain Weissgerber, restoran Taubenkobel (**), Schützen am Gebirge

Daniel Humm, restoran Eleven Madison Park ***, New York

Fredrik Berselius, restoran Aska **, New York

Benoit Violier, restoran l’Hotel de Ville ***, Crissier

Frank Giovannini, restoran l’Hotel de Ville ***, Crissier

Kevin Fehling, restoran The Table ***, Hamburg

Yoshihiro Narisawa, restoran Narisawa **, Tokyo

Namae Shinobu, restoran L’Effervescence **, Tokyo

Yoshimi Tanigawa, restoran Kichisen ***, Kyoto

Wassim Halal, restoran Frederikshøj *, Aarhus
 

Subtiitrid: inglise keeles
Pilet: 6€

Seanssi korraldab Food Film Festival MTÜ

Eriprogrammi Toidufilmide festival 2019 kirjeldus

Eesti esimene gastronoomilisi filmielamusi pakkuv dokumentaalfilmide festival toimub 2019. aasta kevadel, 11. – 14. aprillini Kinos Sõprus.

Piilume nii kulinaarsete geeniuste tegemistesse kui ka toidumaailma pahupoolele. Uudistame, uurime, mõtleme kaasa, arutleme, pakume elamusi ja naudinguid.

Kui kõht läheb tühjaks, saab olema väärt filmielamus. Kui kõhus hakkab keerama, saab see samuti olema väärt filmielamus.

Üritust korraldab Food Film Festival MTÜ.

Varasemalt Toidufilmide festival 2019 sarjas linastunud filmid

Toidufilmide festival 2019: ALAIN DUCASSE‘I OTSIMINE

12.04.2019

Toidufilmide festival 2019: Fermenteeritud

13.04.2019

Toidufilmide festival 2019: 6-DOLLARILINE KOHVITASS

14.04.2019

Toidufilmide festival 2019: PINGE –(R)EVOLUTSIOON KÖÖGIS

12.04.2019
  •  
  • 1 / 2