TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: HAUTE CUISINE: TIPPKOKANDUSE SÜNNILUGU

Haute cuisine või siis tipptasemel kokakunst on moodne luksus, mille leiutajaks üle saja aasta tagasi oli vaid üks mees – Auguste Escoffier. Mees, kes korraldas Prantsuse kokakunstis revolutsiooni tehes haute cuisine’ist üleilmse sünonüümi Prantsuse tipptasemel kulinaarsetest elamustest – nimetagem seda suisa kulinaarseks kunstiks.

Auguste Escoffier oli esimeste luksushotellide peakokk: Pariisi Ritz, Londoni Savoy ja Carlton ning New York. Legendaarne peakokku lõi aluse moodsa gastronoomia uuele mudelile: organiseeritus ja täpne kord köögis, vormirõivad personalile, uued retseptid, hügieenimeetmed, viis, kuidas roogi esitleti ning mõistagi tipptasemel teeninduskogemus. See dokumentaalfilm viib meid rännakule, kuidas haute cuisine alguse sai ning kuidas Escoffier’ pärand tänaseni kestab – seda kõike läbi tippkokkade lugude üle maailma.

Eriprogrammi Toidufilmide festival 2020 kirjeldus

17. - 20. septembrini vallutavad Kino Sõpruse ekraani uusimad ja kvaliteetsed toidudokumentaalid. Sel korral piilutakse nii kulinaarsete geeniuste tegemistesse kui ka toidumaailma pahupoolele. Filmivaliku aluseks on uhiuued ja siinmail seninägematud dokumentaalfilmid, mis on kandvad nii aja - kui ka asjakohasuselt, tehnilise kvaliteedi poolest, inspireerivad, mõtlema panevad ja kallutamata.

Filmid linastuvad inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega.
Pilet kinoseansile on 6€. 

Piletimüük algab 1. septembril kell 10:00.

Toidufilmide festivali korraldab Food Film Festival MTÜ.

Varasemalt Toidufilmide festival 2020 sarjas linastunud filmid

TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: SUURIM VÄIKE TALU

18.09.2020

TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: ETAPP – KULINAARIAPRAKTIKA

20.09.2020

TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: FUNKE

20.09.2020

TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: TAEVALIK MAITSE

19.09.2020
  •  
  • 1 / 3