Toidufilmide festival 2019: PINGE –(R)EVOLUTSIOON KÖÖGIS

„Men cook for glory – women cook for love?“

Dokumentaalfilm „The Heat: A Kitchen (R)evolution“ tutvustab vaatajatele kulinaarse maailma teenäitajaid – naistest tippkokki, kes murdsid läbi klaaslae ses meestekeskses valdkonnas. Filmis rullub lahti vaade sellesse maailma Michelini tärni pälvinud koka Anne-Sophie Pic’i (restoran Maison Pic Valnece’is, Prantsusmaal), Ühendkuningriikides hinnatud tähe Angela Hartnett’i (restoran Murano) ja auhinnatud koka Anita Lo, kes oma märgilise tähtsusega restorani “Annisa” New Yorgis peale 17 tegevusaastat sulgeb, silmade läbi. Kohtume ka uuema generatsiooni naiskokkadega, et saada provokatiivne ent selge vaade toimuvale. Ses filmis paljastub nii mõnigi ajalooline detail, mis on sujuvalt gastronoomiavaldkonna gurude poolt tolmukihi alla jäetud omistades sellega au neile, kes ehk seda endale võtma ei peaks.

Auhinnatud režissöör Maya Callus loob köitva rännaku kulinaarsesse maailma proovides mõista, mis  toimub restoraniäris, miks on see nii meestekeskne, kuidas seda muuta ning mis on ehk kõige tähtsam – mil moel näevad erinevad tippkokad, just naistippkokad -  olukorda ja võimalusi ise. See on oluline dokumentaalfilm kõigile meile, et murda lahti pealesurutud mallidest ja keskenduda talendile soo ja hinnangute asemel. Nii mõnegi konservatiivsete vaadetega inimese jaoks võib olukord näida irooniline – naised, kes on aastaid pingutanud, et köögist välja rabeleda, tahavad nüüd kulinaarse maailma pjedestaalile tagasi. Ja see ongi hea, kui selline diskussioon tekib. Sest ehk siis jõuab ka meieni mõistmine, et väärtus seisneb iga isiku isiklikes valikutes, oskuses ja võimalustes olenemata soo – või ühiskonna poolt peale surutud rollidest.

“If you can’t take the heat, get out of the kitchen!”

Filmis saavad sõna järgmised naiskokad:
Anne-Sophie Pic
Angela Hartnett
Anita Lo
Amanda Cohen
Victoria Blamey
Suzanne Barr
Charlotte Langley
Ivy Knight

Film linastub inglise keeles, subtiitriteta.
Pilet 6€


Seanssi korraldab Food Film Festival MTÜ.

  • R
    12.04
  • L
    13.04
  • P
    14.04
  • E
    15.04
  • T
    16.04
  • K
    17.04
  • N
    18.04
  • R
    19.04
  • L
    20.04
  • P
    21.04

Eriprogrammi Toidufilmide festival 2019 kirjeldus

Eesti esimene gastronoomilisi filmielamusi pakkuv dokumentaalfilmide festival toimub 2019. aasta kevadel, 11. – 14. aprillini Kinos Sõprus.

Piilume nii kulinaarsete geeniuste tegemistesse kui ka toidumaailma pahupoolele. Uudistame, uurime, mõtleme kaasa, arutleme, pakume elamusi ja naudinguid.

Kui kõht läheb tühjaks, saab olema väärt filmielamus. Kui kõhus hakkab keerama, saab see samuti olema väärt filmielamus.

Üritust korraldab Food Film Festival MTÜ.

Järgmised filmid Toidufilmide festival 2019 sarjas

Toidufilmide festival 2019

11.04.2019
17:55

Toidufilmide festival 2019: MICHELINI TÄRNID – LUGUSID KÖÖGIST

11.04.2019
18:00

Toidufilmide festival 2019: KUMMITUSLAEVASTIK

11.04.2019
20:15

Toidufilmide festival 2019: ALAIN DUCASSE‘I OTSIMINE

12.04.2019
17:30

Toidufilmide festival 2019: PINGE –(R)EVOLUTSIOON KÖÖGIS

12.04.2019
19:30

Toidufilmide festival 2019: Fermenteeritud

13.04.2019
15:00

Toidufilmide festival 2019: LOOMI SÜÜES

13.04.2019
19:00

Toidufilmide festival 2019: 6-DOLLARILINE KOHVITASS

14.04.2019
15:45